Het jaarboek verleden&heden 2022, nummer 24 heeft weer het licht mogen zien, en verkrijgbaar vanaf zaterdag 26 november 2022. Weer een prachtexemplaar met zo’n dikke 130 pagina’s tellend boekwerk met boeiende verhalen, over: Hengelsportvereniging HSV ‘68 Vaals , een hele geschiedenis van het ontstaan van de vereniging en ontwikkeling in de tijd door Arthur Cransveld; Schoorekop, Schornkopf en Sjorekop, Limietsteen, een boeiend verhaal over de “grenstenen in onze omgeving, de betekenis en vindplaats door Jan Francotte, maar ook het verhaal over Neomistenfeesten in de Paulusparochie van Vaals van de hand van Victor Voncken brengt weer een mooie kijk uit die tijd, verder de geschiedenis van het succesvolle Gemengd koor St. Jozef Vaals (1960-2022) door Herbert Kuijpers; een verhaal over Een herendienst in 1795 te Vaals, waarbij inwoners verplicht werden om mee te werken en te helpen, om dan te vervolgen met “terug in de tijd” met een blik van ”Beej ós i jén kusje” door Wino Winkens en tot slot het verhaal van Venters in Vaals, in dit verhaal komen diverse personen in Vaals in beeld, van ijsverkoper, kolenhandelaar, de Eendracht en broodverkoper, alles aan huis gebracht en verkocht door Victor Voncken. En zoals U dat gewend bent alles voorzien van een hele keur aan historische foto‘s.

Leden van Sankt Tolbert kunnen dit exemplaar aanschaffen voor de prijs van € 18,00, echter alleen in het verenigingsgebouw van Sankt Tolbert. De beschikbare uren en dagen zijn aan hen via de mail toegestuurd.

De niet-leden kunnen dit prachtige werk kopen voor de prijs van € 20,00.

Verkooppunten: De Grenswinkel, Readshop, Kapsalon John Kohnen, HKK Sankt Tolbert.

 

Verleden&heden themanummer 6

Verleden&heden themanummer 6 Op vrijdag 24 juni jl. vond in ons verenigingslokaal de presentatie en aansluitend de verkoop plaats van het 6de themanummer getiteld: “Vaalserberg of het Plateau 322,5 mtr door Dolf Baltus”. De publicatie bevat ca. 170 bladzijden inclusief talloze afbeeldingen.

Dit uitgebreide verhaal over de „Vaalserberg“, bijeengebracht door Dolf Baltus†, gaf aanleiding om dit voor het nageslacht door Heemkundekring Sankt Tolbert in boekvorm te gaan uitbrengen. In samenspraak met Renate Baltus-Massow, om met dit vele materiaal van het niet-voltooide boek, is binnen onze vereniging door diverse mensen veel werk verzet om dit met aanvullingen in deze vorm te gieten. Het bestuur denkt dat dit themaboek ook weer een schot in de roos zal zijn met de wetenswaardigheden van de Vaalserberg en zijn omgeving.

Leden van Sankt Tolbert kunnen dit exemplaar aanschaffen voor de prijs van € 18,50, echter alleen in het verenigingsgebouw van Sankt Tolbert iedere woensdag van 10 tot 12 uur.

Niet-leden kunnen dit prachtige werk kopen voor de prijs van € 20,00 bij:

Read Shop Vaals, Maastrichterlaan 78. 

 

Verkoop tevens op woensdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur in het verenigingslokaal Óp Sankt Tolbert, Bloemendalstraat 11a, Vaals. Bestellen kan ook via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bij verzending per post komen de verzendkosten voor rekening van de koper.

© 2022 Heemkundekring Sankt-Tolbert Vaals