Vanaf 28 november 2015 is V&H 17 te koop. Nog verkrijgbaar Óp Sankt Tolbert, Kapsalon Kohnen in Vaals en Buurtwinkel Schijns in Vijlen.

V&H 18 is in voorbereiding. Gepland is om het eind november 2016 gereed te hebben. Het afgelopen jaar was voor de heemkundekring Sankt Tolbert een druk jaar. Veel energie is gestopt in de viering van 975 jaar Vaals. Bij deze gelegenheid is ook een boekwerk uitgegeven. Tevens is het vierde themanummer tot stand gekomen over het operettegezelschap `Het Zingende Zuiden`. Beide boeken zijn uitverkocht. Desondanks is het de redactie ook nog gelukt om Verleden & Heden 18 te laten verschijnen. Eind november 2016 zal dit verschijnen. V&H 18 heeft tien verschillende artikelen. Er wordt geschreven over de dilettanten bond en schutterij St. Paulus. Het korte bestaan van de St. Aloysius school op de `pastoersweij` aan de Lindenstraat wordt belicht met bijdragen van o.a. oud leerlingen. De familie à Brassard en de garage Saive en familie worden uitvoerig beschreven. Over een spanende dag in Vaals zullen we verder nog niets verraden. Ook het rijke Roomsche leven en perikelen van een stroper op de `Schneeberg` komen aan de orde evenals het levensverhaal van Anna Maria Schmetz.Tenslotte een uitgebreid overzicht van alles wat er vroeger in de Kerkstraat was met veel mooie foto`s. Kortom, veel interessant leesgenot.
De prijs is ongewijzigd. € 12,50 voor leden en € 15,00 voor niet leden. 

 

Heemkundekring Sankt-Tolbert Vaals brengt onder eigen beheer en in samenwerking met anderen publicaties als boeken, nieuwsbrieven en brochures uit. 

Subcategorieën

Regelmatig worden door Heemkundekring Sankt-Tolbert nieuwsbrieven gepubliceerd over interessante en actuele thema's.
Bekijk de reeds verstuurde nieuwsbrieven.

Wilt u onze maandelijkse nieuwsbrief ook ontvangen? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U ontvangt dan iedere maand onze nieuwsbrief.
Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

© 2024 Heemkundekring Sankt-Tolbert Vaals